W ramach współpracy ze stowarzyszeniem „Razem dla Bełżyc” nasi uczniowie przeprowadzili zapierający dech w piersiach pokaz kuchni molekularnej. Zaprezentowali metodę sous vide, sferyfikację (kawior molekularny) i emulgację. Do wykonania potraw użyli ciekłego azotu (temperatura -186 st. C). Uczestnicy pokazu byli pod wrażeniem umiejętnościami naszych uczniów.
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221216_154507_1-1024x768.jpg)
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221216_165450-1024x768.jpg)
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221216_154542-1024x768.jpg)
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/20221216_163529-768x1024.jpg)
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/IMG_20221216_170649-1024x768.jpg)
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/20221216_163443-768x1024.jpg)
![](https://zs-belzyce.edu.pl/wp-content/uploads/2023/01/20221216_161231-1024x768.jpg)